Hjortefilet m. Stegte kartofler og tranebærrelish - mandag d. 8. marts 2010.

  
  
Ingredienser

600 gr. Hjort/krondyrfilet
Smør til stegning
Salt, peber 3 knuste enebær


800 gr. Små kartofler
Smør til stegning
50 gr. nøddeflager


Tranebærrelish
• 150 g tørrede tranebær
• 1 lille rødløg
• 150 g sukker
• 1 dl hvidvinseddike
• 1 kanelstang
• 2 stjerneanis
• 1 laurbærblad

Sauce
3 skalotteløg
1 fed hvidløg
150 gr. Svampe
3 spsk. balsamico eddike
2½ dl. Kraftig rødvin
Vildtboullion
Maizena
Olie









  
Fremgangsmåde

Befri fileten for evt. sener, gnid med salt, peber og enebær.
Varm panden op og kom en klat smør på, brun fileten. Steg den færdig i ovnen ca. 10-15 minutter.
Lad den stå og trække under stanniol.
Kartoflerne koges og pilles, afkøles og ristes på panden, nødderne vendes i til sidst

Sauter de hakkede skalotteløg, og hvidløg i olie.
Tilsæt svampe, som små simrer til al væden er væk, hæld balsamico eddike ved som næsten skal koge væk.
Hæld rødvin ved, og lad det koge halvt ind. Tilsæt vildtbouillon som nu koger godt igennem, hvorefter det jævnes med maizena.
Smag til med lidt ribsgele og en lille klat blå ost.