Tunmousse /salat - mandag 17. januar 2011.

  
  
Ingredienser

1 stk. Citron
2 dåser Tun i olie, konserves
½ tsk. salt
½. Peber, friskkværnet
1 bdt. Fintklippet purløg
200 g Græsk yoghurt 10 %


Vindruesalsa
½ bdt. Purløg
1 stk. Rødløg
300 g Vindruer, uden kerner
1 spsk. Lys balsamico
1½ spsk. Akaciahonning












  
Fremgangsmåde

Olien i dåserne med tun hældes fra.
Tunen hældes over i en skål og fin deles.

Tilsæt græsk yoghurt, salt, peber, citronsaft
fra en halv citron og fintklippet purløg.

Det hele røres sammen med en forsigtig hånd
og smag til med salt og peber.

Sæt det i køleskabet i et par timer.

Vindruesalsa

Vindruerne halveres og kommes i en skål.

Rødløget og purløg fin hakkes og hældes
over i skålen.

Balsamico og akaciehonning tilsættes.
Det hele vendes nogle gange med en
forsigtig hånd.

Pyntes med en citronbåd.

Et stykke groft flute passer fint hertil.