Kalvefilet a’ la Oscar - mandag 28. november 2011


  
  
Ingredienser

4 skiver kalvefilet
Salt. peber
Smør til stegning

100 gr. Krebsehaler

1 bundt grønne asparges
2 tomater
salt,peber
smør
1 kvist timian


650 gr. Små kartofler
Salt, peber
Olie
Krydderier



Sauce

1-2 spsk. Tomatpure
1 fed Hvidløg revet eller knust
1 meget finthakket skalotte
1 spsk. Citronsaft
1 spsk. Vand
6. Æggeblommer
300 g. Smør / margarine
Salt, peber






  
Fremgangsmåde

Lad kødet have stuetemperatur før det steges.
Det kan være vanskeligt at holde temperaturen oppe hvis kødet kommer direkte fra køleskabet.

Gnid bøfferne med salt og peber.
Varm panden op før fedtstoffet kommes på.
Bøfferne steges alt efter om de skal være røde ca.2-3 minutter på hver side. Lad dem stå og trække nogle minutter før de serveres.
Ved servering lægges de lune krebsehaler på bøffen og dækkes af en skefuld sauce.

Kartoflerne vendes med krydderier, salt, peber og lidt olie.
Steges i ovnen v. 200 grader ca. 20-25 minutter.

Halver tomaterne og kom smør og de øvrige ting på bages i ovnen 5-10 minutter v. 200 grader, de skal ikke være alt for bløde.
Den træede ende af aspargsen brækkes af.
Aspargsen gives et kort opkog med lidt salt.
Kom tomatpure, skalotteløg og hvidløg i en sauterpande / tykbundet kasserolle og svits det let.
Smørret kommes i og alt varmes op ikke helt til kogepunktet.
I en røreskål kommes æggeblommer, vand citronsaft og lidt salt, som piskes op til det er skummende.
Brug en elpisker.
Hæld så den varme smørblanding i stille og roligt, mens der stadig røres
Smag til med salt og peber og evt. mere tomatpure
Må ikke koge da saucen så skiller ad.