Kalveculotte m.auberginegratin og hasselback kartofler -
mandag d. 29. november 2010.

  
  
Ingredienser

1 kalveculotte ( 800 -1000 gram)
Salt , peber
Lidt olie/smør til stegning

Auberginegratin
4 løg
4 tomater
1 squash
1 aubergine
olie, salt, peber,
provencekrydderi
Rasp
Parmesan

Sauce
1 lille løg
ca. 75 gr. Østershatte
2 spsk. balsamico
Lidt olie
4 dl. vand
2-3 spsk. kalveboullion
Portvin
Maizena til jævning
Kulør
Evt. lidt fløde

Hasselback kartofler
4 eller flere kartofler
afhængig af størrelse
smør
salt,peber, paprika










  
Fremgangsmåde

Culotten ses efter for evt. sener. Fedtsiden ternes. Drysses med salt og peber.
Sættes i en varm ovn v.225grader i 15 minutter, skru ned til 175 grader og steg i ca.20 minutter
Tag den ud, dæk den til og lad den trække i 20-30 minutter.
Stegetiden kan selvfølgelig variere efter størrelsen på culotten.

Auberginegratin
løgene pilles og skæres i skiver som sauteres i lidt olie. De skal være bløde men klare.
Tomater, squash og auberginer skæres i skiver. Løgene lægges i bunden af et ildfast fad og skiverne af grønsagerne sættes skiftevis i rækker.
Når fadet er dækket krydres der med salt, peber og franske krydderier, og skiverne stænkes med olie.
Drys m. list rasp og revet parmesan.
Fadet sættes i en varm ovn i ca. 30 min. v. 200 grader

Sauce
Løget hakkes fint og klares i lidt olie eller smør. Tilsæt de hakkede østershatte.
Balsamicoen hældes på for at få smagen frem skal den nærmest fordampe.
Vand og boullion tilsættes, kog det godt igennem. Jævn den smag den til med portvin og fløde.
Skyen fra culotten hældes i når kødet har trukket.

Kartofler
Skræl kartoflerne, skær dem halvt igennem i striber.
Pensl dem med smør eller olie.
Kom salt,peber og lidt paprika på.
Bag dem i ovnen ca. ½ time v. 200 gr.