Fasanbryst bagt i butterdej
24.november 2008
Ingredienser
Fremgangsmåde.
Lårene brunes og koges af til sauce med lidt vin og
lidt urter (løg gulerod et lille stykke selleri).
Brysterne brunes på en pande, og drysses med salt,
peber og de knuste enebær
Kålbladene koges i rigeligt vand, til de er møre,
afkøles i koldt vand.
Butterdejspladerne rulles ud til dobbelt størrelse.
Fasanbrysterne svøbes i kålblade, som er duppet
helt tørre.
Pakkes derpå ind i butterdej (pensl
sammenføjningerne med æg, for at "lime" dejen
sammen.) Pensl herefter resten af butterdejen med
pisket æg. Tryk enderne godt sammen.
Fasanbrysterne bages i ovnen i ca. 25 minutter ved
200 grader.
Hviler herefter i 10 minutter inden de serveres.
Skyen sies og jævnes til sauce evt. smagt til med
lidt fløde,bouillion.
Ovnbagte grønsager.
Alle grønsagerne skæres i grove stykker.
Hvidløg delt i fed og grønsager lægges i en
bradepande.
Drysses med salt og peber og vendes med
olivenolie. Bages i ovnen ved 170 grader i l time.
Kartoflerne koges pilles, steges på en pande eller i
ovn med et drys af nøddeflager.
Server de indbagte fasanbryster med de ovnbagte
grønsager, som vendes med lidt plukket basilikum.
4 stk. fasanbryst
salt og peber 4 knuste enebær
4 blade savoykål
4 plader butterdej
l æg
Ovnbagte grønsager.
l rød peberfrugt
2 courgetter
l aubergine
l bakke cherrytomater
2 rødløg
l helt hvidløg
olivenolie
l bundt basilikum
Salt, peber
Til saucen
½ gulerod
½ løg
l lille stykke selleri
Kartofler
Salt
Lidt fedtstof
Lidt nøddeflager
Fasan lårene kan pilles af, blandes
med lidt af urterne og lidt af skyen.
Smages evt. til med lidt salt og
peber.
Sættes i pres og spises som
fasanrilette/sylte
Hovedretter
24-11-2008

23