Braiseret andelår
med æble-nøddechutney og
stegte kartoffelskiver med persillepesto
Ingredienser
Fremgangsmåde.
Rens grøntsagerne og skær dem i grove stykker.
Skær lidt af det overflødige fedt væk.
Brun andelårene godt i lidt olivenolie på en pande.
Når de er blevet brunet kommes de i en gryde
sammen med grøntsagerne, timian og hel peber.
Krydr med salt og kom vand, rødvin og
andebouillion ved og lad andelårene simre under
låg i 50 min. til de er møre.
Tag andelårene op og læg dem i et ildfast fad.
Sigt og purer nogen af grønsagerne ned i skyen
reducer bouillonen til der er ca. 3dl. tilbage.
Skum evt. lidt af fedtet af.
smag til med salt og peber og jævn den let med
maizenamel udrørt i vand.
4 stk. andelår
l porre
1/4 selleri
l gulerod
2 kviste timian
hel peber
2 tsk.salt
4 dl. Vand
2 dl. rødvin
2 spsk. andebouillon
olivenolie
maizenamel
Æble-nøddechutney
Æble-nøddechutney:
Skær abrikoserne i grove stykker, flæk chilien,
fjern kernerne og hak den.
Skræl æblet, skær det i tern.
Kom skalotteløg og abrikoser i en gryde
sammen med æblecidereddike og rørsukker.
Kog det sammen i et kvarters tid og rør i det ind
imellem.
Tilsæt æblestykker, chili, timian og valnødder og
kog det yderligere 10 min til æblerne er møre.
Afkøl chutneyen.
Stegte kartoffelskiver med persillepesto:
Skyl persillen og fjern stilkene.
Kom persillen i en blender sammen med
olivenolie, hvidløg og kapers samt salt
og peber.
Blend det.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, læg
kartotIelskiverne taglagt i et smurt ildfast fad,
krydr med salt og peber og pensl
med persillepesto.
Læg endnu et lag kartoffelskiver oven på, pensl
igen med persillepesto og krydr med salt og peber.
Der skal være 3 lag i alt. Bag kartoflerne
i ovnen ved 1700 i ca. 50 min.
Anretning:
Varm andelårene ved høj varme i
ovnen gerne under grill, så skindet
bliver sprødt.
Server æble-nøddechutney til.
40 g. tørrede abrikoser
40 g. hakkede løg
1 dl. æblecidereddike
60 g rørsukker
2 æbler
l stk. rød chili
2 kviste timian, hakket
20 g. valnødder
Stegte kartoffelskiver
med penillepesto
3/4 kg kartofler
l ¼ dl olivenolie
l bundt persille
l fed hvidløg
l tsk. kapers
2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Hovedretter
19-01-2009
 |
35 |
 |
|