Lakse-crepes m. salat
Salat
Fremgangsmåde.
Pandekager
Pisk mel, æg, salt og mælk sammen. Brug en
elpisker så det ikke klumper.
Bag 8 små tynde pandekager.
Læg dem på et stykke bagepapir mens du laver
fyldet.
Laksefyldet
Lad det finthakkede løg simre i smørret uden at de
tager farve.
Kom fløden i kog den op og jævn den, saucen skal
ikke være for tynd.
Smag til med salt, peber gerne hvid peber. Spar på
saltet da den røgede laks er saltet.
Laksen skæres i små tern æggene pilles og skæres i
små stykker.
Laks æg og hakket dild blandes forsigtig rundt i
saucen. Pas på det ikke bliver helt udsmattet.
Pandekagerne varmes et kort øjeblik i ovnen.
Fyldet kommes på pandekagen og rulles.
Salat
Jordskokkerne skrubbes godt og skæres i meget
tynde skiver.
Læg dem i en skål, hæld æbleeddiken, olivenolie
over sammen med salt og lad det trække i 30
minutter.
Ingredienser
Pandekager
2æg
3 dl. Mælk
125 gr. Hvedemel
½ tsk. salt
Lidt smør/olie til panden
Laksefyld
1 finthakket løg
15 gr. Smør
2 ½ dl. Fløde 13%
Lys saucejævner
Salt, peber
4 hårdkogte æg
200 gr. røget laks
1 bdt. Dild
200 gr. Jordskokker
2 spsk. Æbleeddike
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
2 skalotteløg
1 hjertesalat
Friskkværnet peber
Hovedretter
26-01-2009
Hak skalotteløgene fint og vend dem med
jordskokkerne.
Skyl salaten og anret dem med jordskokkerne
Pynt med bredbladet persille.
Tips.
Soltørrede tranebær smager godt i salaten. men
passer ikke så godt til laksen.

37