Nødde- mandeltoscatærte Tosca
Ingredienser
Fremgangsmåde.
Rist hasselnødderne i en stegepande på komfuret.
Fjern skallerne ved at gnubbe nødderne, f.eks. i et
kraftigt stykke køkkenrulle. Rist også mandler og
valnødder.
Bund
100 g smør eller margarine
3 dl hvedemel
1/2tsk. bagepulver
2 spsk. Rørsukker
1 æg
Fyld
100 g smuttede mandler
100 g hasselnødder
100 g valnøddekerner
100 g smør eller margarine
1/2 dl Lys Sirup
1/2 dl Rørsukker
2 spsk. hvedemel
1 dl mælk
Smelt fedtstoffet til bunden, og lad det køle af.
Bland derefter alle ingredienserne til en dej, som
trykkes ud i en tærteform med en diameter på ca.
25 cm.
Forbag tærten i 10 minutter ved 200°, og sænk
derefter varmen til 175°.
I en kasserolle blandes alle ingredienser til fyldet
undtagen mandler og nødder. Bring blandingen i
kog, og lad den simre et par minutter. Tag
kasserollen afblusset, og rør nødder og mandler i.
Fordel fyldet i den forbagte skal, og bag tærten i
ca. 15 minutter.
26-01-2009
 |
38 |
 |
|