Entrecote af kalv m. Choronsauce
Mandag 1. December 2008
Inegredienser
Fremgangsmåde.
Gnid bøfferne med salt og peber.
4 bøffer af kalvefilet
Salt, peber
Olie/smør til stegning
Varm panden op før fedtstoffet kommes på.
Det er vigtigt at bøfferne ikke står Og koger i
fedtstoffet.
Ca. ½ selleri
Olie, salt og peber
Det hvide af 4 porrer
1 pakke bacon i skiver
Det er også godt at kødet har stuetemperatur før
det steges.
Det kan være vanskeligt at holde temperaturen
oppe hvis kødet kommer direkte fra køleskabet.
4 bagekartofler
Salt, peber, olie og lidt paprika.
Sauce.
1-2 spsk. Tomatpure
1 fed Hvidløg revet eller knust
1 lille løg revet
l spsk. Citronsaft
1 dl. Æggeblommer
300 g. Smør / margarine
Salt peber og olie
Bøfferne steges alt efter om de skal være røde
ca.2-3 minutter på hver side. Lad dem stå og
trække nogle minutter før de serveres.
Sellerien skæres i pommes frites størrelse.
Vendes med lidt olie salt og peber.
Steges ca. 10 min. V. 200 grader der må gerne
være lidt bid i dem.
Porrerne gives et kort opkog med en tsk. Salt,
afkøles, tørres og en skive bacon rulles rundt om
den.
Steges i ovnen ca.15 minutter.
Bagekartoflerne halveres smøres på snitfladen med
olie og drysses med salt og paprika.
Kom tomatpure, skalotteløg og hvidløg i en
sautepande / tykbundet kasserolle og svits det let.
Smørret kommes i og alt koges op.
I en røreskål kommes æggeblommer, citronsaft og
lidt salt, som piskes op til det er skummende.
Brug en elpisker.
Hæld så den kogende smørblanding i stille og
roligt, mens der stadig røres
Smag til med salt og peber og evt. mere tomatpure
Må ikke koge da saucen så skiller ad.
Hovedretter
01-12-2008
 |
25 |
 |
|