Kalkunfrikadeller m. stuvede kartofler og
Guacamole
Mandag 12. januar 2009
Ingredienser
Fremgangsmåde.
800 g kartofler i små tern
5 gulerødder i små tern ca. 300gr.
1 dl vand
1/4 liter madlavningsfløde 18%
3/4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Frikadeller.
Rør kød sammen med løg, hvidløg, timian, æg,
mælk og havregryn til en sammenhængende fars.
Lad farsen hvile ca. ½ time. Skær forsigtigt hver
skive parmaskinke i to stykker på langs.
Form farsen til små frikadeller og rul en skive
skinke omkring hver delle.
Fæstn med tandstikkere.
Lad smørret blive gyldent i en pande og steg
frikadellerne i ca. 5 min. på hver side til skinken er
sprød og kødet gennemstegt. Eller steg dem færdig
750 g hakket kalkunkød
1-2 fintrevet løg (ca.200 g)
2 må knuste fed hvidløg
1 tsk. friske timianblade
2 tsk. Salt
1 tsk. Peber gerne pebermix
1 æg
2 dl letmælk
6 spsk. havregryn
150 g lufttørret skinke, f.eks
parmaskinke
smørlbecel til stegning
tandstikkere
i ovnen
2 modne avocadoer (ca. 350 g)
1 dl friskpresset appelsinsaft
¼ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
Stuvede kartofler.
Kom kartofler, gulerødder og vand i en tykbundet
gryde og bring det i kog.
Kog grønsagerne ved jævn varme og under låg i
ca. 3 min.
Tilsæt fløde, salt og peber og lad blandingen koge
ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - kog de
sidste 5 min. uden låg så fløden tykner.
Smag til.
Guacamole.
Fjern skal og sten fra avocadoerne.
Mos avocadoerne sammen med appelsinsaft,
spidskommen, salt og peber.
Smag til.
Hovedretter
12-01-2009
 |
31 |
 |
|