Ingredienser
5 skiver rugbrød
3dl. Vand
25 gram gær
4 dl. Vand
2 spskf. Olie
Ca. 1 kilo hvedemel
1 æg til pensling
TIPS OG TRICKS
Rugbrødet kan erstattes af
f.eks. grahamsmel
Dejen kan laves og stilles i
køleskabet til næste dag før
den bages.
Langstidhævning giver en
bedre krumme i brødet og der
kan bruges mindre gær.
Bagværk
12-01-2009
Grovboller
Fremgangsmåde.
Rugbrødet sættes i blød i 3dl. vand, i nogle timer,
eller i kogende vand så går det hurtigere.
Rugbrødsblandingen tilsættes 4dl.vand, gær, olie
og melet, hold lidt af melet tilbage.
Brug en håndmixer og ælt dejen i mindst 10
minutter.
Der skal arbejdes lidt tid med dejen for at gluten
indholdet i melet bliver frigjort.
Tag et lille stykke dej og træk i det det skal være
ligesom bubbel tyggegummi lidt gennemsigtig.
Lad dejen hæve gerne 1-1½ time.
Form dejen til boller eller 2 brød.
Der bliver 20 pænt store boller af denne portion.
Lad brødet hæve igen gerne 1 time.
Smør med æg.
Bag dem ved ca. 200 grader i 15 minutter for
boller og dobbelt så længe hvis det er brød

33